Bestelauto importeren

Een bestelauto importeren uit het buitenland: wat komt daar allemaal bij kijken? Steeds meer ondernemers willen een bestelauto importeren. Hierbij gaat het vaak om het importeren van een bestelauto uit Duitsland of België.

De aanschafprijzen zijn lager en de voertuigen zijn rijker uitgerust. Lamper Automotive heeft zich gespecialiseerd in het B2B importeren van bestelauto’s uit het buitenland. Zelf een bestelauto importeren kan problemen opleveren. Hieronder een overzicht van veel voorkomende problemen.

Een té goedkope bestelauto importeren

Hoe makkelijk wordt u verleid door een mooie, stijlvolle (bestel)auto tegen een zeer aantrekkelijke prijs. U wilt een bijna nieuwe bestelauto importeren tegen de laagste prijs. Hoe lager de prijs, hoe meer financieel voordeel achteraf in Nederland. Ga in geen geval uitsluitend op het uiterlijk van het voertuig af.

Als de bestelauto voor import wordt aangeboden tegen een veel te lage prijs, dan kunt u er bijna vanuit gaan dat er iets mee aan de hand is. Wanneer iets te mooi lijkt om waar de zijn, dan ís helaas vaak ook te mooi om waar te zijn. Vergeet dit niet, hoe mooi de auto er ook uitziet. Kunt u een wel erg goedkope bestelauto importeren? Voorkom dat goedkoop duurkoop wordt.

Hoe ga ik te werk?

Kennismaking

Elk succes begint met een goede kennismaking. Tijdens deze kennismaking ontdekken we waar jouw behoeften liggen.

Voorstel

Op basis van de wensen en eisen die tijdens de kennismaking zijn vastgesteld, gaan wij voor u op zoek naar de juiste auto en leggen wij u een voorstel voor.

Importeren

Bent u akkoord met ons voorstel? Dan kunnen wij de auto importeren voor u. Wij bieden hierin een zeer complete dienstverlening.

Evaluatie

Wij vinden het belangrijk dat al onze klanten tevreden zijn over de samenwerking met Lamper Automotive. Daarom zorgen wij altijd voor een evaluatie.

Een bestelauto importeren met een teruggedraaide teller

Een ander bekend probleem bij het importeren van een auto uit het buitenland dat achteraf blijkt dat er teruggedraaide kilometerteller blijkt te zijn. In veel gevallen zijn er signalen die erop wijzen dat er aan de kilometerstand is gerommeld.

Zijn de automatten en –stoelen verkleurd of versleten, maar heeft de auto wel een laag aantal kilometers op de teller? Dan is dit een signaal dat mogelijk de kilometerstand niet klopt.

Kunt u de bestelbus importeren zonder APK-rapporten, serviceboekjes of onderhoudsgegevens? Of zitten er wel papieren bij, maar is de kilometerstand handmatig aangepast? Dit zijn rode vlaggen om extra aandacht aan te besteden. Van voertuigen uit bepaalde landen kan de kilometerstand worden gecontroleerd bij de Nederlandse Vereniging van Tellerfraude.

Heel fijn advies gehad en mooie bussen van meerdere merken!

Geen documenten of inkoopfactuur bij de auto

Importeer geen bestelauto zonder de juiste documenten. Het gebeurt regelmatig dat de documenten ontbreken of incorrect zijn, wat bij het importeren van de bestelauto problemen oplevert. In bepaalde landen bestaat het kentekenbewijs uit meerdere delen, waardoor een enkel deel niet voldoende is.

Komt het VIN-nummer in de bestelauto niet overeenkomt met het VIN-nummer op het kentekenbewijs? Dit moet gelijk zijn. Tot slot is het belangrijk om zeker te stellen dat u een inkoopfactuur ontvangt. Dit moet een geprint document zijn waar niet op geschreven is. Ontvangt u een handgeschreven inkoopfactuur? Dan is er mogelijk iets niet in orde.

Bestelauto laten importeren door Lamper Automotive

Het importeren van een bestelauto is veel regelwerk. Zo moet u bijvoorbeeld BPM betalen en er zijn meerdere regels die invloed hebben op de hoogte van het bedrag aan BPM dat u dient te betalen. Slimme investeringen brengen het totaalbedrag omlaag.

Hoeveel BPM u moet betalen is per voertuig verschillend. Als u zeker weet dat u een goede auto importeert en een zo laag mogelijke BPM betaalt, dan is het verstandig om een professional in te schakelen die het gehele importproces kan begeleiden en hier ook ervaring mee heeft.

Lamper Automotive staat dan graag voor u klaar. Wilt u een bestelauto importeren? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen voor meer informatie en advies.

Contact opnemen

Wij leveren uitsluitend aan dealerbedrijven in de automotive.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.